Intensivkurs i Svenska 13-16 år

Datum: 18-31 juli 2021

Vi ser fram emot Sommarskolan 2021!
Nu anpassar vi sommarens kurser så att ni kan besöka skolan under trygga och säkra former. Sommarskolan kommer att genomföras på bästa möjliga sätt, anpassat efter hur situationen i världen ser ut:

  • Minskat antal elever i klasserna till hälften.
  • Anpassade utflykter och aktiviteter.
  • Extra städning och utökat utrymme i boende och vid måltider.
  • Begränsad vistelse utanför skolans område.
  • En väl inarbetad plan för det fall en elev skulle insjukna, som innefattar både omsorg av vårdpersonal, eventuell isolering och provtagning.

För er som längtar, välkomna att boka redan nu! Se formulär nedan.

  • Intensivkurs i Svenska den 18-31 juli 2021 (13-16 år).
  • Endast ett begränsat antal platser finns tillgängliga.
  • Du får full återbetalning fram till den 30 juni vid eventuell avbokning.

Påbörja din ansökan här eller läs mer om kursen nedan.

Om kursen

Vår kurs i svenska är riktad till ungdomar i åldern 13 till 16 år med skiftande kunskaper i det svenska språket. Dina förkunskaper kan vara på nybörjarstadiet eller sådana att du vill fräscha upp din svenska för att vara bättre förberedd för vidare studier i Sverige.

Inledningsvis testas du så att vi ska kunna utforma ett anpassat program som passar dig.

Du får lära dig svensk historia, geografi och kultur och hur det svenska samhället fungerar. Språkträningen blir intensiv. Vi ägnar oss åt litteraturstudier, grammatikövningar, talövningar och skrivträning – allt kopplat till praktiska sammanhang.

Vi arbetar ofta i små grupper och individuellt, men gör också mycket gemensamt. Deltagarna får givetvis också bekanta sig med Sigtuna stad och dess tusenåriga historia. Kursen har genomförts under många år och tillkom för att kontakten med hemlandet inte skall gå förlorad. Den kan också tjäna som en introduktion till att bo på internat och studera i Sverige.

Lärare

Undervisningen ges av våra egna behöriga lärare som är vana vid utlandssvenska elever och deras speciella situation. Efter genomgången kurs ges kursintyg samt en möjlighet att få ett utlåtande från lärarna om vilken nivå deltagaren befinner sig på.

Boende

Deltagarna bor på skolans elevhem. Våra hemföräldrar (personal) är ansvariga för boendet dygnet runt. De flesta elever delar rum med en annan deltagare under kursen.

Måltider

Alla måltider serveras i skolans matsal. Vid varje måltid finns det tid för avkoppling och trevligt umgänge. All mat är tillagad i skolans eget kök och med en mycket hälsomedveten grundtanke.

Läxläsning

Varje kväll, med undantag av de dagar vi är på studieresa, anordnas en timmes läxläsning. Då är det tyst och lugnt på elevhemmet och deltagarna får chansen att läsa läxor med stöd av hemföräldrarna.

Fritid

bild-copy-336x190Hos oss får eleverna möjlighet till friluftsliv, sport och estetiska aktiviteter. Pedagoger från skolans fritidsavdelning finns på plats och ger möjlighet till en aktiv fritid. Vi gör också utflykter till Uppsala och Stockholm där vi besöker kända landmärken och attraktioner.

Stipendium

Stiftelsen Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom delar ut stipendier för intensivkurs i Sverige om svenskt språk och samhälle till elever som har en klar utlandssvensk anknytning. Stipendiet söks här.

Avgift och betalning

Priset för kursen är 31 000 kronor.
Undervisning, kost, logi och samtliga fritidsaktiviteter ingår.

Vid anmälan betalas en anmälningsavgift om 5 000 kronor.
Vänligen notera att anmälan inte är giltig förrän anmälningsavgiften är betalad.
Slutlikvid av kursavgiften betalas senast den 31 mars.
Glöm inte att ange barnets namn som referens.
Vid avbokning:
Hela kursavgiften återbetalas vid avbokning senast 30 juni.

Betalning från Sverige:

Bankgiro 142-9000

Betalning från utlandet:

IBAN SE2550000000052501016629
BIC ESSESESS
Skandinaviska Enskilda Banken AB, 106 40 Stockholm, SWEDEN

För mer information, mejla till: summerschool@sshl.se