Publicerat 14 augusti 2023

Grattis till mottagarna av The Curt Nicolin Award 2023!

Våra före detta elever, Nuwan Singhal och Isabella Chun, har tilldelats 2023 års Curt Nicolin-pris. Utmärkelsen uppmärksammar elever som tar studenten med goda studieresultat på IB Diploma-programmet på SSHL.

Isabella och Nuwan har båda det fantastiska slutresultatet 41 poäng, vilket är den högsta IB Diploma-poängen på SSHL för föregående läsår. Det betyder att de förutom de 10 000 kronor var som de redan tilldelats för att de uppnått 40 poäng, även får ytterligare 40 000 att dela på.

Kerry Browning är tillförordnad rektor för IB-programmen:

– Vi är oerhört stolta över alla våra IB DP- och IB CP-elevers resultat i år. Denna grupp elever  var den första som bedömdes på alla delar av kursen sedan pandemin, så det var mycket tillfredsställande att se deras resultat. Curt Nicolin-priset är ett erkännande av ett genomgående hårt arbete och utmärkta resultat, och Nuwan och Isabella är båda välförtjänta mottagare, säger Kerry Browning.

Isabella and Nuwan - receivers of the Curt Nicolin Award 2023
Nuwan Singhal och Isabella Chun; mottagare av Curt Nicolin Academic Achievement Award 2023.

Idag fick vi den stora äran att träffa Nuwan Singhal på skolan, då han kom på besök till SSHL för en intervju. Vi har även pratat med Isabella om utmärkelsen:

Hur känns det att ta emot utmärkelsen Curt Nicolin Award?

Nuwan: Jag känner mig hedrad, och jag blev glad när jag fick reda på resultatet. Jag hoppades såklart, men jag blev ändå förvånad över att jag fick priset.

Isabella: Det var ärligt talat en riktig överraskning men jag blev superglad och hedrad över att få utmärkelsen.

Vad gjorde er så framgångsfulla i era studier?

Nuwan: Jag tror det var för att jag hade ett tydligt mål och för att jag visste vad jag behövde göra för att nå dit. Jag jobbade hårt. Jag ville läsa vidare på universitetet, och få läsa det ämne jag vill, vilket är elektroteknik.

Isabella: Två av de viktigaste sakerna jag gjorde var att verkligen använda lektionstiden för att ta till mig saker plus att ställa många frågor till lärarna. Det gav mig en bättre och djupare förståelse för ämnena plus att lättare att plugga inför examensproven.

Hur har er sommar varit? 

Nuwan: Det har varit bra, avkopplande. Jag var i Israel en vecka och hälsade på en av mina vänner. Förutom det slappade jag mest och förberedde mig för universitetet.

Isabella: Min sommar har varit superkul! Jag har rest lite, både med min familj och med mina vänner vilket jag verkligen har njutit av och det har varit skönt att bara kunna slappna av nu när skolan är klar.

Vad ska du göra härnäst? 

Nuwan: Om några dagar lämnar Sigtuna och åker till USA för att börja på University of Illinois i Urbana-Champaign där jag ska studera elektroteknik.

Isabella: Jag tar ett sabbatsår för att jobba och resa, något jag verkligen ser fram emot. Jag kände att jag ville ta ledigt för att få lite mer livserfarenhet innan jag börjar på universitetet.

Vilka tips kan du ge till de IB Diploma-elever som börjar i höst?

Nuwan: Jag tror det är viktigt att man först tar reda på hur man lär sig på egen hand. Ett stort misstag jag gjorde i början var att jag fokuserade enbart på vad lärarna lärde ut, och inte hur jag skulle skaffa kunskap själv. Du måste ta reda på vad som fungerar för dig, och inte bara göra som alla andra.

Hur har din tid på SSHL varit?

Nuwan: Första året var lite annorlunda med Covid och så, det tog lite tid att komma in i allt. Men sen blev jag en i gänget och upplevelsen här är verkligen annorlunda jämfört med min gamla skola, speciellt med alla olika elever och eftersom det är en internatskola så lär man känna varandra väldigt väl. Jag är så tacksam för alla lärare och personal på SSHL som gjorde min upplevelse till vad den var.

Adrian Feehan är IB DP koordinator och lärare på SSHL:

– Att få 40 poäng eller mer är en imponerande bedrift som färre än tio procent av alla elever globalt  lyckas med. Vi hade många elever som låg på en genomgående hög nivå under hela året,  men det krävs något extra för att leverera samma resultat på examensproven, som avgör majoriteten av betygen på IB DP.

Vi är så glada att vi fick chans att prata med Nuwan och Isabella och gratulera dem till deras fantastiska prestationer. Vi önskar dem lycka till och hoppas få se dem i Sigtuna snart igen!

Curt Nicolin-priset tilldelas IB-elever på SSHL som uppnår ett resultat på 40 poäng eller mer. Dessa elever får en prissumma på 10 000 kronor. Den elev som får högst resultat över 40 poäng tilldelas även en extra prissumma på 40 000 kronor. Förutom Curt Nicolin-priset delas flera andra stipendier och priser ut till ett stort antal elever på SSHL varje år. Detta sker på Stipendiedagen i samband med studenten.

Nedan: Nuwan Singhal och Isabella Chun, mottagare av Curt Nicolin Academic Achievement Award 2023.