Musik, bild och drama

Skolans årliga Lucia-föreställning är alltid lika välkommen i december-mörkret.

Släpp loss kreativiteten!

Musik, drama, bild, film och form – gillar du att ge uttryck för din kreativitet, finns en guldgruva av möjligheter på SSHL. Genom åren har vi lockat till oss kunniga och engagerade lärare inom alla estetiska områden. Tillsammans med eleverna har de skapat körer, orkestrar och teatergrupper som i många fall nått rent professionella höjder.

Varje år sätter vi upp minst en pjäs eller musikal på skolan. Där får du lära dig att stå på scen, att agera och utveckla en hel föreställning tillsammans med andra. Efter hårt arbete, många repetitioner och premiärnervositet får du till slut njuta av publikens applåder och jubel.

Ett helt hus för talanger

Nära infarten till skolan hittar du vårt Estetcentrum. Bakom den höga glasfasaden sjuder det av liv, från tidig morgon till sen kväll. I källaren repeterar elevernas egna band. På entréplanet finns en stor sal för musik- och sångundervisning. Där har du också tillgång till en professionell ljudstudio.

I entrén ställer elever ut målningar, skulpturer och foton. Alldeles intill ligger Studio 1, med scen för drama och musik. Elevernas videoproduktioner redigeras i studion intill. Utrustningen där skulle kunna höra hemma i vilken proffsstudio som helst.

’The sky is the limit’

I skolans bildinstitution finns allt du behöver för att utveckla dina konstnärliga talanger, både de du vet att du har och de du inte har upptäckt än. Här kan du testa nya sätt att få utlopp för din kreativitet och överraska dig själv!

Jobba med kollage, upptäck screentryckets möjligheter eller forma vackra ting i lergods. Prova hur det är att skapa skulpturer i metall eller experimentera i fotolabbet. Måla med milda akvarellfärger eller färgstarkt i akryl.

Eller du kanske vill satsa på digitalt bildskapande? I bildinstitutionen får du hjälp av kunniga lärare att utveckla ditt konstnärliga intresse och att hitta din egen stil. Med sin erfarenhet ger lärarna dig värdefulla kunskaper och goda råd om det mesta som har med bildskapande och form att göra.

Fritidens aktivitetsprogram

Ladda ned årets fritidsbroschyr! Här hittar du beskrivningar av skolans olika aktiviteter och ett komplett aktivitetsprogram för hela skolåret.

Du kan också se fritidsprogrammet och ytterligare aktiviteter genom att följa oss på Instagram.

Kontakt

Thomas Persson, telefon +46859257122, mobil +46730380041