Bli elev

På SSHL kan du läsa olika gymnasieprogram enligt svensk läroplan. Du kan också välja de internationella IB-programmen på engelska.

Välkommen till SSHL!

Lär känna oss och bli elev

Prova på att vara internatelev

SSHL erbjuder möjligheten att lära känna skolan och internatlivet genom att provbo några dagar på skolan. Vi rekommenderar att du kommer på en av våra planerade ”provbohelger”. Men du kan även provbo när som helst under läsåret då det passar dig.

Individuellt besök

När som helst, under hela läsåret, kan du komma på besök. Vi visar gärna skolan och verksamheten för elever och föräldrar som är intresserade och vill göra ett individuellt besök.

Det enda du behöver göra är att kontakta oss och boka en lämplig dag och tid!

Öppet hus

Vi har öppet hus vid ett antal tillfällen under skolårets gång för att du ska kunna besöka skolan och träffa elever och personal. Du får då även tillfälle att diskutera dina alternativ gällande studier och internatboende hos oss.

Vid dessa tillfällen finns lärare och studievägledare på plats för att svara på frågor om de olika studieprogram vi erbjuder. Elever från skolan närvarar så klart också för att berätta om hur det är att bo och studera på SSHL.

Ansök till SSHL:s gymnasium

Dagelever ansöker via gymnasieantagningen.storsthlm.se.

Du som vill byta till SSHL från ett annat gymnasium, som dagelev, ber vi att kontakta vår studie- och yrkesvägledare: syv@sshl.se.

Om ni har frågor som gäller ansökan är ni välkomna att kontakta skolan.

Internatelever ansöker direkt här på webbsidan.