Idrott och sport

På dina villkor

Gillar du att röra på dig och jobba med kroppen, utan tanke på tävling, varför inte prova aerobics, boxercise, muskelpass eller dans? Eller testa skolans gym, med löpband, vikter och olika maskiner.

Tycker du att yoga mer är din stil, finns det oftast också på programmet. Liksom ridning, golf, tennis, biljard… Aktiviteterna varierar från år till år, men programmet innehåller alltid ett stort antal aktiviteter att välja på!

Vill du tävla och representera skolan?

Är du typen som gärna tävlar, satsa på att komma med i något av våra skollag! Vi har lag i fotboll, volleyboll, basket, rodd och många andra sporter. Alternativen varierar från år till år.

Är du ambitiös och visar den rätta viljan, kan du få möjlighet att representera skolan. Idrottsutbyte sker bland annat genom SIPSI, Sveriges Internat- och Privatskolors Idrottsorganisation. Blir du uttagen till en skoltävling får du träffa elever från andra skolor, skaffa dig fina minnen och kanske kontakter för livet.

Fritidens aktivitetsprogram

Ladda ned årets fritidsbroschyr! Här hittar du beskrivningar av skolans olika aktiviteter och ett komplett aktivitetsprogram för hela skolåret.

Du kan också se fritidsprogrammet och ytterligare aktiviteter genom att följa oss på Instagram.

Kontakt

Thomas Persson, telefon +46859257122, mobil +46730380041

Allt finns här för dig

På SSHL möter du professionella och engagerade fritidsledare och idrottslärare. De lär ut, inspirerar och peppar för att du ska få de rätta kunskaperna, trivas och utvecklas.

I vår stora inomhushall finns plats för basket, volleyboll, innebandy, badminton och många andra sporter. I idrottshallen hittar du också en rymlig sal för dans, yoga och olika former av motionsidrott.

Alldeles utanför idrottshallen spelar eleverna basket och beachvolley. Tar du ytterligare några steg ner mot Mälaren, ser du vår tennisbana, fotbollsplan, idrottsplats för friidrott, och skolans båthus. Där förvaras våra kanoter och snabba tävlingsbåtar för rodd.

Det finns även mer organiserade aktiviteter och sporter som tennis, dans och boxning. För den som önskar finns det också möjlighet att ta musiklektioner, jägarexamen eller körkort.