Livet på SSHL

Utvecklande och utmanande

På SSHL får du en högkvalitativ utbildning med erfarna och engagerade lärare. Under utbildningen finns det också möjlighet att ta del av ett omfattande fritidsutbud och att resa utomlands.

Som internatelev bor du tillsammans med 25-30 andra killar eller tjejer i olika åldrar och med olika bakgrund, vilket skapar en unik sammanhållning. Men, det kräver också att du visar hänsyn mot andra och tar stort ansvar för dina egna handlingar.

Undrar du om internatlivet passar för dig? Provbo på SSHL!

Som ett andra hem

Det finns för närvarande åtta elevhem, varav några är pojkhem och några är flickhem. Varje elevhem har 25-30 elever. Det finns hemföräldrar och hempedagoger på varje hem; deras roll är att finnas för eleverna som den vuxen som kan ge råd, stöd och hjälp. Hemföräldrarna ser till att elevhemmet är som ett andra hem där alla kan känna trivsel och trygghet.

På fritiden finns stora möjligheter att utveckla dina personliga intressen inom idrott, musik, bild, drama och mycket mer. Under året genomförs Hemserien, där hemmen tävlar mot varandra i olika idrotter och aktiviteter.

Ett brett fritidsutbud

SSHL erbjuder även ett brett fritidsutbud som innehåller såväl estetiska aktiviteter som fysiska. Dageleverna har i princip samma tillgång till utbudet av fritidsaktiviteter som de som bor på internatet. För elever som är idrottsintresserade finns många möjligheter att vara aktiva. SSHL deltar varje år i olika event, vilket skapar samhörighet och brukar vara mycket uppskattat. SSHL är också med i SIPSI, Svenska Internat- och PrivatSkolors Idrottsorganisation, som är idrottstävlingar mellan olika svenska skolor.

På helgerna arrangeras ofta gemensamma aktiviteter som skoldisco, filmkväll eller mer traditionella aktiviteter som tävling i pepparkakshusbygge eller skattjakt. De enskilda elevhemmen har också sina egna upptåg som spa- och myskvällar.

Några utklädda tjejer sjunger och spexar på skolområdet

Ungefär var tredje helg är det hemresehelg för elever som valt skolans traditionella boendealternativ. Då kan eleven resa till sina familjer eller anhöriga. De som inte har möjlighet att åka till sina närstående har sverigemålsmän, som ansvarar för eleven under helgen. Sverigemålsmannen är ofta en släkting eller nära vän till familjen.

De elever som är dagelever är knutna till ett av elevhemmen och är alltid välkomna att umgås med sina kompisar där och ta del av de aktiviteter som rör hela skolan. På eftermiddagarna erbjuds läxhjälp och det går alltid att få extra stöd för de elever som önskar.

På SSHL:s vackra skolområde finns en egen butik som kallas Utis, där det går att köpa skolmaterial och kläder med skolans emblem.

Elever i olika sport- och fritidsaktiviteter