Publicerat 17 april 2018

Femtidagars – nu färre än femtio dagar till studenten!

I torsdags firades 50-dagars, en av SSHLs många omtyckta traditioner.  Eleverna som tar studenten 2018 firar att att det bara är 50 dagar kvar innan examensdagen. Traditionen börjar uppe på Midgårdstrappan där elevhemmen framför spex inför resten av skolan i olika dräkter och med olika teman (och sjunger högljudda ramsor om att det finns vissa som bara har 50 dagar kvar). Det är också på denna dag som de blivande studenter får sina traditionsenliga Abiturient-mössor som signalerar att de kandiderar för studentexamen i år.

När detta moment är avslutat tågar eleverna bakom flaggbärare ner till Rosenträdgården hos vår granne och systerverksamhet Sigtunastiftelsen där varje elev offrar en slant i stiftelsens önskebrunn. Eleverna tågar sedan vidare ner genom Sigtuna stad.

Tåget fortsätter sedan vidare tillbaks till skolan där eleverna får sina Abiturient-mössor för mösspåtagningsceremoni med många glada miner som följd.

Därefter byter eleverna om till finkläder för att avsluta dagen med galamiddag på vår så kallade ARCU-gala som arrangeras av skolföreningen ”Arcu et Fidibus”.

Under tiden som årets examenselever åt galamiddag bjöds elever från de andra årskurserna på grillad korv utanför aulan i väntan på den stora händelsen!

Efter middagen kommer fler elever från andra årskurser, personal och många föräldrar in i Aulan för ett fartfyllt arrangemang för att dela ut priser i flertalet kategorier.