Publicerat 18 september 2019

Före detta elev inspirerar IB-elever

Härom dagen fick vi ett mycket kärt besök av en före detta elev, Carl Ramfelt, som återvände till SSHL för att träffa eleverna i klasserna MYP5 och DP20.

Carl var inbjuden för att prata om vikten av att verkligen ta tillvara på tiden som elev på skolan. Han gav också tips och stöd kring hur man som IB-elev kan strukturera sitt arbete för att ta sig igenom studier och slutprov och få ett fint resultat.

Carl tog studenten på SSHL som IB-elev 2018 och studerar nu på The University of California, Santa Cruz i USA. Ett universitet som också ger honom ett fullständigt stipendium för fyra års studier.

– Jag är så tacksam för möjligheten att få komma tillbaka till SSHL! Det är så fint här, säger Carl som är född i USA men har bott i Sverige och gått i skolan här sedan 2007. Idag bor han på universitetet som ligger i Santa Cruz, en dryg timme söder om San Francisco.

Carl fick många frågor från eleverna under sin berättelse. Han passade också på att äta lunch med personalen och återuppliva fler minnen i skolans matsal.

Carl Ramfelt besöker SSHL:s IB-studenter

Carl Ramfelt besöker SSHL:s IB-studenter.