Publicerat 29 mars 2018

Glad Påsk!

Igår hade vi påsksamling, finbesök av Peter Wallenberg och slutligen elevkonferens där samtliga elevföreningar fanns representerade.

Påsksamling

Samlingen i aulan var högtidligare än en vanlig samling med besök från skolprästen som inte bara talade allvar om påsken utan även hade en del ordvitsar och aprilskämt att dela med sig av.

Vi vill även passa på att välkomna föreningen Nobis till skolan. Nobis är en ny elevförening för jämställdhet som presenterades vid påsksamlingen igår.

Musikframträdande

Det vackraste på samlingen var sannolikt detta musikaliska framträdande:

sshl easter assembly 2018 from SSHL Sigtuna on Vimeo.

Påsklunch med Peter Wallenberg

Efter samlingen fortsatte skolan som vanligt fram till lunch som bestod av ett härligt påskbord med sill, olika pajer, Janssons frestelse, köttbullar, korv, och ugnsbakad lax mm. Vi fick till och med finbesök i matsalen av Peter Wallenberg, före detta elev från Sigtunaskolan och idag aktiv i Sigtuna Skolstiftelse genom sitt arbete i Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, som åt lunch och hade trevligt samtal med några elever och medlemmar av ledningen.

Peter "Poker" Wallenberg skojade och hade roligt i elevernas sällskap.

Peter “Poker” Wallenberg skojade och hade roligt i elevernas sällskap.

Elevkonferens

Elevkonferenser med representanter från samtliga elevföreningar hålls ett antal gånger om året. Tanken med konferenserna är att ge elevföreningarna en möjlighet att presentera sitt arbete, sina planer och tankar om förbättringar på skolan och sina verksamheter.  Gårdagens möte var första gången med SSHLs nya elevförening Nobis som vi snart presenterar i mer detalj.

Ha en fantastisk påsk!