Publicerat 25 mars 2021

Minnesbok ges ut som hyllning till skolans Aula

En minnesbok med namnet Minnen från vår Aula planeras att ges ut för att hylla minnet av vår ikoniska Aula, som så tragiskt brann ned den första mars i år.

Boken kommer att innehålla historiska fakta om byggnaden varvat med personliga minnen från sammankomster i Aulan under årens lopp.

Elever, fördettingar, personal och föräldrar på skolan är välkomna att bidra med egna bilder och minnen online. Den tryckta versionen av boken kommer att innehålla ett urval av dessa bilder och minnen.

En Facebookgrupp har skapats: SSHL Aulan: Memories, som ett sätt att knyta an människor till projektet. Alla som vill dela med sig av foton och minnen är välkomna att gå med i gruppen.

Carina Nilsson, rektor och skolchef, SSHL:

”Jag är rörd av det enorma stöd och alla erbjudanden om hjälp som skolan har fått från så många, både i Sverige och utomlands. Vi har förlorat vår älskade Aula – men våra minnen består. Vi är därför mycket tacksamma för Julian Stubbs initiativ att skapa boken “Minnen från vår Aula” tillsammans med sitt team på UP. Tillsammans hoppas vi fånga de många minnen från elever, alumner, föräldrar, personal och allt det som Aulan har betytt för Sigtuna och vår skola. Det kommer att bevara minnet av Aulan för oss alla.”

Projektet sponsras och leds av den internationella, digitala varumärkes- och marknadsföringsbyrån UP THERE, EVERYWHERE. Grundaren och VD:n Julian Stubbs har en son på skolan som tar studenten i år.

Julian Stubbs:
“Liksom alla blev jag mycket upprörd av att höra om branden. Alla vi som har anknytning till skolan känner samma bestörtning. Byggnaden har bidragit med många glada minnen och händelser och det är viktigt att vi hyllar dessa. Det är därför vi bestämde oss för att hjälpa till genom att skapa en bok som hyllar byggnaden och alla personliga minnen.”

Boken kommer att ges ut på både svenska och engelska.

För att vara med och dela dina minnen, gå med i Facebookgruppen eller skicka dina bilder och minnen till:

aula.memories@sshl.se

www.facebook.com/groups/sshlaulan/

För mer information, kontakta:

SSHL
Eva Nilsson Lindin
eva.nilsson.lindin@sshl.se
+46 (0)76 881 1028

Förbundet Sigtunafördettingar
Jeanette van Reis
jeanettevanreis@gmail.com
+46 (0)70 811 2031

UP
Julian Stubbs, CEO 
julian-s@upthereeverywhere.com
+46 (0)70 655 7479