Publicerat 4 juli 2023

Sofia Kinberg ny VD/skolchef för SSHL

Som tidigare meddelats har Carina Nilsson valt att lämna skolan och efterträds av Sofia Kinberg, som blir ny VD och skolchef för SSHL från och med i höst.

Sofia Kinberg är civilekonom och utbildad rektor, samt har gedigen erfarenhet av arbete inom näringsliv och skola i både Sverige och utomlands.

De senaste sex åren har Sofia arbetat som rektor för Internationella Engelska Skolan i Sundbyberg. Dessförinnan arbetade Sofia som marknadsdirektör för Visit Sweden, som marknadschef för Medborgarskolan, samt management trainee inom Unilever.

Med Sofia i den nya rollen som VD/skolchef förstärker vi ledarskapet för SSHL som helhet med fokus på att utveckla vår profil internationellt och i Sverige.

– Vi är mycket glada över att Sofia tackat ja till att leda och utveckla SSHL vidare. Hennes erfarenhet av skolledning kombinerat med gedigen erfarenhet från olika verksamheter inom näringslivet kommer att gynna skolan. I sin roll som VD/skolchef kommer Sofia att ha det övergripande ansvaret för hela den löpande verksamheten på SSHL och arbeta tätt samman med oss i styrelsen och skolans ledningsgrupp, säger styrelsens ordförande Marie von Satzger.

Den viktigaste uppgiften för vår nya skolchef är naturligtvis att se till att den helhetsupplevelse som vår internatskola erbjuder fortsätter att levereras och att hela miljön inom SSHL är stimulerande, trygg och uppmuntrande för alla som arbetar, bor och studerar på skolan.

Sofia tillträder tjänsten i september och styrelsen vill med dessa rader hälsa Sofia varmt välkommen och önska henne lycka till i arbetet.