Publicerat 6 april 2023

50 dagar till studenten 2023

Stud23 har bara 50 dagar kvar till studenten!

Se fotoalbum nedan.

Igår firade vi 50-dagars, en av SSHL:s omtyckta traditioner. Eleverna som tar studenten i år firar att att det bara är 50 dagar kvar innan examensdagen. Traditionen börjar uppe på Midgårdstrappan där eleverna framför spex inför resten av skolan, utklädda och med olika teman (och högljudda ramsor om att det finns vissa som bara har 50 dagar kvar).

Det är också på denna dag som de blivande studenterna får sina traditionsenliga Abiturientmössor som signalerar att de tar studentexamen i år.

Sigtunastiftelsen och tåg genom Sigtuna

När spexet på Midgårdstrappan är avslutat tågar eleverna tillsammans med sina flaggbärare till Rosenträdgården hos vår granne och systerverksamhet Sigtunastiftelsen, där varje elev offrar en slant i stiftelsens önskebrunn. Eleverna tågar sedan vidare ner genom Sigtuna stad.

Mösspåtagning

Tåget går så tillbaks till skolan för mösspåtagningsceremonin, där eleverna får sina Abiturientmössor.

Så mycket kärlek finns i arbetet med maten på SSHL, och det är så uppskattat!

Middag och ARCU-gala

Därefter byter eleverna om till finkläder för att avsluta dagen med galamiddag på ARCU-galan, som arrangeras av skolföreningen ”Arcu et Fidibus”. Efter middagen kommer fler elever från andra årskurser, personal och föräldrar för ett fartfyllt arrangemang och för att dela ut priser i olika kategorier.

Se fotoalbum nedan: