David Nikolov

Jag är stolt över att vara elev på SSHL

David kommer ursprungligen från Bulgarien och har bott i Österrike och Australien. Trots att de inte hade någon som helst anknytning till Sverige flyttade David och hans familj hit i oktober 2021 för att David och hans yngre syster skulle kunna studera på SSHL.

– Jag valde SSHL för att skolan är känd som en ambitiös och välrespekterad skola och för att man kan läsa IB-programmet på engelska här, säger David. Skolans miljö är fantastisk som gör det härligt att vara här varje dag. Det finns många platser där man kan plugga, koppla av, träna, promenera, sitta och prata. Närheten till Sigtuna stad är en stor fördel, man kan alltid promenera dit om man behöver något, fortsätter han.

David tycker extra mycket om skolans möjligheter att hålla på med musik, eftersom han kan öva piano mellan lektionerna. Detta är särskilt viktigt, eftersom han planerar att studera musikalisk komposition i Nederländerna efter examen.

Hemserien är en av Davids största höjdpunkter under tiden på SSHL:    

– Tävlingarna i Hemserien består av många olika grenar som är roliga att titta på. Hemserien bygger gemenskap som inget annat evenemang på SSHL!

David beskriver också alla fantastiska föreställningar, sketcher och evenemang som anordnas av olika elevgrupper på skolan. Ett speciellt exempel är det årliga julspexet, där varje elevhem och dageleverna får tio minuter var på scen att skämta, sjunga, dansa, rappa och underhålla på sitt eget kreativa sätt.

Det närmar sig studenten för David, som tillhör Stud23:

– Något jag kommer att sakna med SSHL är den vackra miljön, all kreativ gemenskap och skolans förmåga att organisera originella, storslagna evenemang. Skolan är väldigt inkluderande, traditioner och gemenskap hålls vid liv. Det visar på stort engagemang, respekt och omtanke av den internationella känslan, och jag är stolt över att vara student på SSHL.