Aurore Belfrage

Det är en familjetradition att studera på SSHL!

Vår alumni Aurore Belfrage gick naturvetenskapsprogrammet och tog studenten 1997. Hon var internatelev och bodde på Berga.

Vad gör du idag? 

Jag gör ett smörgåsbord av saker, allt under paraplyet “den gröna omställningen”. Jag investerar i tidiga techbolag, sitter i bolagsstyrelser, driver tankesmedjan Sustechable, jag är medförfattare till en bok om hur klimatet påverkar det geopolitiska läget, fungerar som rådgivare i olika instanser bland annat för Tillväxtverket, Expo 2020 med flera. Jag har också tidigare varit skribent på SVD för deras ledarsida och näringslivssidan och arbetat som investerare på EQT Ventures.

Hur kom det sig att du valde SSHL? 

Det är en familjetradition! Mina systrar, min mamma, pappa, mina farbröder gick också på skolan.

Vad betyder tiden på skolan för dig?

Vissa perioder i livet är långa, men har en liten påverkan. Andra perioder är korta, men har stor påverkan. Så var min tid på SSHL – kort men med stort avtryck.  Mina absolut bästa vänner träffade jag där, mina vapendragare i livet. Det blev ett hem som fortsätter påverka mig än idag – jag skulle inte kunna göra det jag gör nu utan de vänner som jag träffade där.

Aurore Belfrage framför en pyramid i öknen

Vilken nytta har du av att ha gått på SSHL?

En av de stora fördelarna var att jag fick en internationell gymnasieutbildning – i Sverige. Dels passade det mig som person, men det gav mig också så mycket bredare perspektiv. På min tid var SSHL en av de få platser där du kunde få detta. Internatlivet är en bra möjlighet att bygga upp din självständighet under trygga förhållanden, i en trygg miljö. Jag fick lära mig att tänka själv.

Vad minns du speciellt från din tid på skolan?  

Ett minne – eller snarare en känsla – som jag inte har känt varken före eller efter SSHL är det absolut idylliska att gå ut klockan sex på morgonen och bära en svintung roddbåt ner till sjön och få ro ut på sjön, i den lilla morgondimman. Att vara ett med naturen i sin egen bubbla, det är ett starkt minne. Och så lucia! Ett år fick jag uppleva det jag hört talas om men inte trodde var sant – jag flög över Sigtuna just på luciamorgonen och såg alla marschallerna som brann på campus. Det var magiskt!

Håller du kontakten med dina alumni från SSHL? 

Några av dem är ju mina absolut närmaste vänner idag, så ja! Jag har också några vänner från SSHL som jag träffar lite då och då. Men jag träffar även fördettingar hela tiden som jag inte har gått i skolan samtidigt med, och trots att vi egentligen inte känner varandra finns det ändå ett band som för oss samman direkt.

Vad vill du hälsa till eleverna som går på skolan idag?

Det är så otroligt viktigt att alla använder sin utbildning, förmåga, kraft och verkar för att vi når våra netto-noll mål. Som president Obama så klokt sa: “We are the last generation who can do something about it.”