Carolina Wåhlin

Carolina är svensk, men hade aldrig bott i Sverige innan hon började på SSHL

Carolina ville börja på SSHL för att följa i sina två äldre systrars fotspår. Hon har en syster som tagit studenten och en som fortfarande går på SSHL och bor på samma elevhem.

Trots att Carolina är svensk hade hon aldrig bott i Sverige när hon skrev in sig på SSHL. Redan från början var hon förväntansfull både över möjligheten att bo i Sverige och att gå på internatskola.

Kontrasten mellan skolan i Schweiz och SSHL är skarp:

– Det övergripande systemet och upplevelsen är väldigt olika, säger Carolina. Miljön på SSHL är härlig och människor är mer jordnära här, trots att många elever kommer från privilegierade bakgrunder.

Även om hon hittills bara har gått på SSHL ett läsår har hennes tid på skolan gjort det möjligt för Carolina att förbättra sin svenska, skaffa nya internationella vänner och ta del av svenska traditioner, som Lucia.

SSHL:s luciafirande är välkänt och släkt och vänner från hela Sverige och andra delar av världen kommer för att uppleva lucia i Sigtuna. Carolina lyckades komma med i kören och fick möjlighet att delta i det magiska decemberfirandet redan under sitt första år.