Publicerat 21 september 2022

Dekaden 2022 – vilken fantastisk dag! 

Dekaden 2022 lockade fler alumni än någonsin. Efter två års uppehåll firade vi i år med att bjuda in till en extra stor trippel-dekad, där nära 500 före detta elever deltog.

Ett stort tack till er alla som besökte skolan i lördags! Dagen började med incheckning i matsalen. Här fick gästerna leta upp sin namnbricka utifrån  examensår och ta emot ett programhäfte, där man bland annat kunde se vilka skolkamrater som var på plats under dagen.

Incheckning till dekaden 2022

Efter en kort promenad uppför backen samlades alla på Midgårdsängen där det serverades dryck med lyxiga tilltugg. Nu fick alla chans att omfamna varandra och prata om allt som hänt sedan sist. Några hade setts nyligen, andra inte på många år – i vissa fall inte sedan studenten för 70 år sedan. De som var äldst tog studenten 1952 och de som var yngst på plats tog studenten 2017.

Caroline Lindahl, ordförande i Föreningen Sigtunafördettingar, hälsade välkomna och rektor Carina Nilsson höll ett tal som bland annat handlade om skolans verksamhet idag.

Programmet fortsatte med rundvandring på elevhemmen. Alla före detta internatelever fick möjlighet att hälsa på dagens elever och återbesöka sina gamla “hem”. På elevhemmen bjöds det på fikabuffé och kära återseenden mellan hempersonal och elever.

Skolans butik Utis höll öppet under dagen och många passade på att inhandla trevliga minnen som  profilplagg, pennor och skrivböcker. Den som var småhungrig kunde ta vägen förbi Café Humlan, för att få en matig macka eller ett bakverk, och sitta och prata en stund.

Gästerna trotsade regnet och samlades också för ett traditionsenligt korum på Midgårdens trappa. Här blev det gemensam sång och Jakob von Engeström, som tog studenten på SSHL 1995 höll tal.

Dagen avslutades med en trerätters middag, egenhändigt tillagad av skolans fantastiska kökspersonal. Fördettingarna samlades klassvis vid långbord i skolans gymnastiksal, som förvandlats till festlokal dagen till ära. Det blev både sång, tal och slutligen dans till eleverna i Musikföreningen, som rockade loss på scenen under kvällen.

Dekaden är en tradition med anor och ett fantastiskt sätt att upprätthålla kontakten och nätverket med de före detta skolkamraterna. Vi är så glada att vi tillsammans med Fördettingföreningen återigen kunde genomföra denna fest för alla våra gamla elever!

Se även fotoalbum längre ned: