Publicerat 20 maj 2019

Felix har bestämt sig för Georgetown University

Felix har tackat ja till en plats vid Georgetown University till hösten. Georgetown University är känt för sin institution för statsvetenskap och Walsh Diplomatskola.

Han har också kommit in på Cornell University, på University of Chicago och på University of Virginia. Och han är erbjuden ett generöst stipendium för studier vid SMU i Dallas.

Elever från SSHL kommer ofta in på de
bästa universiteten runt om i världen och årets studenter är inget undantag.
Vi har pratat med några av våra unga talanger om deras framtid.

Felix Hamilton har precis kommit tillbaka till Sigtuna och SSHL efter tre veckor hemma i London där han dels pluggat inför slutproven på IB-programmet men också umgåtts med vänner och familj. Nu har han en intensiv period framför sig med ett stort antal slutprov som ska klaras av för att få godkänt vid examen som är bara några veckor framåt i tiden.

Under vårterminen har han sökt och blivit antagen till ett antal universitet i USA.

– Jag har bestämt mig för att börja på Georgetown University till hösten, säger Felix. Jag kom in på flera andra universitet också, och jag har fått ett stipendium på SMU i Texas. Men Georgetown ligger tio minuter från Washington DC, så det känns mest lockande.

Felix Hamilton, SSHL

Några av hans vänner i London ska också börja på Georgetown University, något som kanske gör valet av universitet lättare. Just nu är han inställd på att ha biologi som huvudämne. Under första året som “freshman” kommer han troligtvis att bo i ett studentrum på skolområdet tillsammans med en rumskamrat. Men längre fram hoppas han på att flytta in till Georgetown och dela lägenhet med sina vänner.

Felix kom till SSHL för två år sedan som internatelev för att läsa det internationella programmet, IB Diploma. Hans pappa är svensk och hans mamma är brittisk-amerikanska.

– Jag har trivts jättebra här, säger han. Och IB-programmet har verkligen hjälpt mig att förbereda mig för universitetet. När man läser så här många ämnen samtidigt blir det en bred, holistisk utbildning.

Han tycker att de två åren på SSHL har gått fort. Och att det bästa med att vara på skolan är internatlivet, elevhemmet Midgården där han har bott, vännerna som han lärt känna och alla roliga fritidsaktiviteter.

Om Felix
Ålder: 19
Klass: DP19
Hobbies: skriva tidningsartiklar, lokalpolitik, campaigning for environmental issues
Bor: i London och på SSHL
Favoritbok: ‘Homo deus’ av Yuval Noah Harari
Framtidsplaner: jag vill jobba i USA på ett biotech-företag och med att utveckla nya mediciner, mot Alzheimers till exempel.
Kul om mig: en sommar jobbade jag på Cold Spring Harbor-laboratoriet i New York, som drivs av Nobelpristagaren James Watson.