Publicerat 18 januari 2024

Fler platser på samhälls och ekonomi-programmen

Vi kan nu berätta den glada nyheten att inför nästa läsår startar vi ytterligare en klass på både Ekonomiprogrammet och Samhällsprogrammet.

Det kommer alltså att finnas dubbelt så många platser att söka på våra två mest populära program till hösten 2024.

Anna Kalles är rektor för svenska gymnasiet:

– Vi går mot att bli en utpräglad gymnasieskola och i den processen har vi nu möjlighet att välkomna ytterligare två klasser elever till läsåret 2024/25.

Vad är viktigt att tänka på när man som elev gör ditt gymnasieval?

– Först och främst ska du fundera på vilket program du vill läsa och därefter vilken skola du vill gå på. Det är viktigt att man rangordnar rätt i sin ansökan, så att man kan göra flera val. Välj inte bort en skola för att du inte tror att du kan komma in.

Hur gör man om man vill söka till gymnasiet på SSHL?

– Dagelever ansöker via Gymnasieantagningen Storstockholm och internatelever ansöker via vår hemsida.

Vill du gå på SSHL – sök!

Lös mer om hur du blir elev på SSHL

Till läsåret 2024/25 introducerar vi även den nya inriktningen “Företagande och Entreprenörskap” på IB Career-related Programme. Karriärsprogrammet riktar sig till elever som vill studera på engelska, kanske starta eget företag eller arbeta internationellt i framtiden. Läs mer här 

– På SSHL har vi välutbildade lärare med stor erfarenhet och stort engagemang. Hos oss har vi fokus på lärande och studiero, säger Anna Kalles, rektor för svenska gymnasiet.