Publicerat 18 januari 2024

Nu kan du läsa Företagande och entreprenörskap på IB

Nu kan gymnasieelever studera företagande och entreprenörskap på vårt internationella program, IB Career-related Programme.

Programmet är det första och enda i sitt slag i Sverige och riktar sig till ungdomar som vill starta eget företag, studera på engelska och kanske tänker sig en internationell karriär.

IB Career-related Programme är en internationell utbildning som erkänns av en rad universitet, högskolor och andra skolor över hela världen.

Under utbildningen får eleverna stora möjligheter att etablera kontakter inom olika branscher, samtidigt som man förbereder sig för högre studier. Programmet innehåller också praktik och andra arbetsplatserfarenheter.

Kärnan i IB Career-related Programme består av kurser som fokuserar på företagande och entreprenörskap. Eleverna läser även tre ämnen ur IB Diploma-programmet, för att säkerställa kompetens för vidare studier.

All undervisning på programmet sker på engelska, förutom elevens modersmål, språk A.

Läs mer om IB Career-related Programme

Vi kan också berätta att vi startar ytterligare en klass på både Ekonomiprogrammet och Samhällsprogrammet inför läsåret 2024/25. Det finns alltså dubbelt så många platser att söka på dessa populära program för alla elever som ska börja gymnasiet till hösten. Läs mer här 

– Drömmer du om att starta din egen verksamhet? Är du ambitiös, nytänkande och driven? Då kan vårt nya IB-program i företagande och entreprenörskap vara något för dig!  Så säger vår rektor för IB, Kerry Browning.