Publicerat 20 november 2017

Författare Ursula Poznanskis besök på SSHL

På uppdrag av Goetheinstitutet

Det hör inte till vanligheten att läsa romaner på tyska. Men för att främja lusten och intresse för litteratur har Goetheinstitutet gett i uppdrag att utarbeta undervisningsmaterial till romanen av en av de mest populära och prisbelönta ungdomsförfattare, Ursula Poznanski. Tyskläraren Christina Peters fick uppdraget och testade förstås materialet och textutdrag på eleverna. De blev nyfikna, ville läsa mer, diskuterade och hade många frågor. Och så kom hon till SSHL strax innan höstlovet.

Författarens högläsning för SSHL eleverna.

Ursula Poznanski läste ur sin ungdomsthriller Elanus. Det är inte varje dag man kan fråga författaren direkt hur hon tänkte, varför huvudpersonen agerar som den gör och hur en författares vardag ser ut. Hur många böcker skriver man, varför thriller, blir de filmatiserade och hur mycket av det egna livet finns i böckerna? Många frågor blev det – och allt på tyska.[robo-gallery id=”24895″]

SSHLs bibliotek har ett brett urval böcker på många språk

Vi har flera böcker på vårt bibliotek på både svenska, engelska och tyska och innan Ursula Poznanski åkte vidare till Uppsala signerade hon sina böcker. Ett lyckat samarbete med Goetheinstitutet och en annorlunda tysklektion på SSHL. Vi hoppas att det leder till att böckerna lånas och läses. Vi lovar de drar in läsaren i handlingen och fängslar.