Publicerat 8 juni 2023

Grattis studenter 2023!

EXAMENSDAGEN OCH STIPENDIEDAGEN 2023

Vilken examensdag det blev! Årets studenter – grattis, ni är verkligen fantastiska!

Scrolla ned för att se fotoalbum från både stipendiedagen och studenten:

Tack till er, och tack till alla föräldrar, släkt och vänner som firade den stora dagen med oss på SSHL och gjorde den till en riktig fest.

Dagen startade i skolans matsal, där abiturienterna (de blivande studenterna) mötte examensvittnen och lärare. Därefter genomfördes examenslektioner, där eleverna fick redovisa sina arbeten och kunskaper i närvaro av examensvittnen och skolledare.

Ceremonin fortsatte med scrutinium i idrottshallen för abiturienter, examensvittnen och lärare. Examensvittnena gav ett gemensamt, rungande JA på frågan om årets elever var godkända. Abiturienterna tog sedan avsked av sina lärare.

Från scrutinium sprang så alla studenter uppför backen till Midgården, där abiturientmössor byttes mot studentmössor. Under tiden samlades familj, släkt och vänner på Midgårdsplanen, i otålig väntan på att få se sina ungdomar komma ut på Midgårdstrappan.

Prick klockan tolv öppnades de stora dörrarna till Midgården och eleverna kunde äntligen springa ut, iklädda sina vita mössor. Här fick de sjunga studentsången, för att sedan samlas vid muren för fotografering.

Studenterna lämnade så skolan i ett jublande tåg, som slingrade sig från skolan och genom Sigtuna stad. Grattis Stud23! Och lycka till!

Scrolla ned för att se fotoalbum från stipendiedagen och studenten: