Publicerat 28 november 2023

Karriärsmässa på Goethe-institutet

Våra elever som läser tyska nivå 3 och 4 reste till Stockholm över en dag för att ha sin språklektion i en helt annan miljö än vanligt.

Det var Goethe Institutet som bjöd in till “Career Road Show”, en karriärsmässa som visar de studerande vad de kan göra med sina kunskaper i tyska i framtiden.

På mässan fanns representanter från universitet och företag som informerade och berättade om studie- och arbetsmöjligheter i Tyskland, Schweiz, Österrike och Sverige.

Vi träffade till exempel Hop on-Hop off, Visit Sweden, Lidl, Tyska turistbyrån, Tysk-Svenska Handelskammaren, Linköpings Universitet och German Academic Exchange Service – DAAD.

Eleverna fick också möta intressanta personer som arbetar och använder sina språkkunskaper inom olika branscher och lyssna till korta, informativa presentationer som gav en bred bild och många idéer för framtida möjligheter med kunskaper inom det tyska språket.

Kommentarer från våra elever: 

“Vi visste inte att det fanns så många gamla, anrika och stora universitet och så många intressanta städer att studera i.”
“Många kan engelska även i de tysktalande länderna, men det är klart, man får en mer personlig kontakt om man kan tyska, vilket underlättar vid affärssamtal.”
“Kul att komma iväg istället för att vara i klassrummet.”
“Det vore superintressant att besöka Tysk-Svenska Handelskammaren och ambassaden.”

Så nu planerar vi för fler studiebesök till vårterminen!