Publicerat 24 augusti 2022

Grattis Vanshika till The Curt Nicolin Award 2022!

Vår före detta elev, Vanshika Anand, har tilldelats 2022 års Curt Nicolin-pris. Utmärkelsen uppmärksammar goda studieresultat bland elever som tar studenten på IB Diploma-programmet på SSHL.

Vanshika hade det fantastiska resultatet 43 poäng, vilket var den högsta IB Diploma-poängen på SSHL förra läsåret. Det gör att hon är ibland de 5% elever med högst poäng i världen av alla IB Diploma-elever som tog studenten i maj 2022.

Förra veckan fick vi den stora äran att träffa Vanshika på skolan, då hon kom på besök till SSHL för att ta emot sitt pris:

Vanshika receives the Curt Nicolin award 2022

Vanshika Anand tog emot The Curt Nicolin Academic Achievement Award 2022 och träffade biträdande rektor Kerry Browning och IB-koordinator Adrian Feehan.

Hur känns det att bli tilldelad Curt Nicolin Award?

– Jag är självklart väldigt glad! Jag är extra glad eftersom detta innebär en stor ekonomisk hjälp nu när jag ska fortsätta studera. Det känns verkligen skönt att ha som extra trygghet.

Vad gjorde dig så framgångsfull i dina studier?

– Jag tror att det var för att jag testade många olika studietekniker direkt under första terminen, jag tog snabbt reda på vad som fungerade för mig och det hjälpte mig genom de två åren. Jag experimenterade med olika sätt att lära mig saker och hur jag föredrar att plugga, vad som faktiskt får kunskapen att sitta. Jag tog reda på det direkt och tränade på det under tidens gång. Det hjälpte mig i slutändan.

Hur har din sommar varit? 

– Den har varit fantastisk! Jag har inte kunnat besöka mina släktingar och vänner på länge, på grund av covid. Så den här sommaren har jag tagit igen det och besökt alla. Jag reste hem till Bangalore i Indien så det blev en härlig sommar.

Vad vill du hälsa till årets nya IB Diploma-elever?

– Till att börja med, vänd er till lärarna för hjälp, använd dem fullt ut, ställ frågor hela tiden och använd alla deras resurser! Jag vill också verkligen betona hur viktig första terminen är, det är viktigt att få ett försprång. Jag tror att första terminen var avgörande för mig.

Och vad ska du göra nu? 

– Jag reser om några dagar för att börja plugga på universitetet! Jag ska läsa fysik på Lunds Universitet.

Det var verkligen härligt att få träffa vår fina, före detta elev igen, denna varma och soliga sensommardag. Vi är så glada att få dela hennes glädje och vinka av henne mot nya äventyr.

Vi säger stort grattis och lycka till, Vanshika!

Curt Nicolin-priset tilldelas IB-elever på SSHL som uppnår ett resultat på 40 poäng eller mer. Dessa elever får en prissumma på 10 000 kronor. Den elev som får högst resultat över 40 poäng tilldelas även en extra prissumma på 40 000 kronor.

Förutom Curt Nicolin-priset delas flera andra stipendier och priser ut till ett stort antal elever på SSHL varje år. Detta sker på Stipendiedagen i samband med studenten.

Nedan: Vanshika Anand besökte SSHL i augusti 2022, och vi fick chansen att träffa henne på campus.