Publicerat 29 september 2021

Savannah och Celina får årets Curt Nicolin-pris 2021

Våra före detta elever, Savannah Morris och Celina Norrman, har tilldelats 2021 års Curt Nicolin-pris. Utmärkelsen uppmärksammar goda studieresultat bland elever som tar studenten på IB Diploma-programmet på SSHL.

Ett stort grattis till alla IB Diploma-studenter i DP-21

De hade båda det fantastiska resultatet 44 poäng, vilket var den högsta IB Diploma-poängen på SSHL förra läsåret. Det gör att de är ibland de 4% elever med högst poäng i världen av alla IB Diploma-elever som tog studenten i maj 2021.

Savannah och Celina vid studenten i maj

Savannah och Celina vid studentfirandet på SSHL i maj, 2021.

Vad har hänt sedan du tog studenten i maj?

Celina: Jag fick mitt svenska körkort i augusti och nu pluggar jag Aerospace Engineering på University of Technology Delft i Nederländerna. Att få studera något som jag är djupt intresserad av är mer än jag någonsin kunnat önska.

Hur känns det att bli tilldelad Curt Nicolin Award?

Celina: Jag är så tacksam, och det hjälper mig verkligen ekonomiskt nu när jag studerar. Jag var redan stolt över mitt resultat, men det här priset gör att min insats känns ännu större.

Vad gjorde dig så framgångsfull i dina studier?

Savannah: Jag tror det var min förmåga att balansera mitt sociala liv, studier och sömn. Jag hade en mer avslappnad inställning och det tror jag hjälpte mig.

Vad vill ni hälsa till våra nuvarande IB Diploma-elever?

Savannah: Läs mer! Läs för att det är kul – det kommer att hjälpa dig till 100 procent. Häng också med ordentligt på lektionerna – du lär dig mycket mer i klassrummet än om du försöker lära dig helt på egen hand. Och se till att ha kul de här två åren!

Celina: Du kan alltid dela upp ditt arbete så att det blir lättare att förstå och ta in kunskap. Se arbetet som mindre uppgifter och gör klart en i taget, i stället för att försöka greppa allt på en gång.

Vi säger stort grattis och lycka till, Savannah och Celina!

Curt Nicolin-priset tilldelas IB-elever på SSHL som uppnår ett resultat på 40 poäng eller mer. Dessa elever får en prissumma på 10 000 kronor. Den elev som får högst resultat över 40 poäng tilldelas även en extra prissumma på 40 000 kronor.

Förutom Curt Nicolin-priset delas flera andra stipendier och priser ut till ett stort antal elever på SSHL varje år. Detta sker på Stipendiedagen i samband med studenten.