Publicerat 15 juni 2018

Skolavslutning och rekord för studenten 2018

Vi vill idag ta tillfället i akt att tacka alla elever, föräldrar, nyblivna studenter, alumner och alla andra som står nära SSHL för ett fantastiskt skolår, 2017-2018, som nu avslutats här på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket.

Skolans akademiska fokus innebär att det viktigaste vi begär av våra elever är att de prioriterar sitt skolarbete. Det glädjer oss att så många av våra unga elever i år visat upp sin strävan mot framgång. Lärandet som har ägt rum i år är omätbart!

Eleverna som tog studenten från något av de nationella svenska programmen i år gjorde väldigt bra ifrån sig, och vi är övertygade om att de elever som fortfarande väntar på IB-betyg har gjort lika bra ifrån sig. Vi ser fram emot att se resultaten senare i juli.

Skoldirektör Dr Margret Benedikz säger: “Årets studentfirande blev en stor succé i den fantastiska sommarvärmen. Vi kunde inte ha bett om en bättre dag. Rekordmånga studenter examinerades från SSHL i år. Det var en glädjande uppvisning i ett myller av över 160 studenter och familjer som visade vilken frodande och dynamisk skola SSHL är.

En populär tradition på SSHL är att externa examensvittnen bjuds in för att bevittna de sista examenslektionerna tillsammans med studenterna.

Pia Lötbom som är student-general och som har organiserat årets studentfirande, säger: “Jag har fått så mycket beröm för årets studenter från examens vittnen och fått minst sju eller åtta personliga e-mail där de berättat om hur mycket de uppskattade firandet och våra underbara studenter. Samtliga är mycket måna om att säkra sin inbjudan inför nästa år. ”

Examensvittnen är ofta före detta anställda eller SSHL alumner som, en del av få utvalda, får möjligheten att bevittna elevernas framsteg. Vi är väldigt tacksamma och stolta över att få så positiv respons och vi satsar på att arrangera ännu bättre nästa år.
SSHL - aulan på stipendiedagen

Hösten 2018

Vi vill lyckönska de elever som går ut årskurs 9 och inte återvänder till SSHL för gymnasiestudier. Vi är säkra på att ni kommer att ta med er många kära minnen av er tid här med oss ​​på SSHL.

För återvändande internat- och dagelever har skolan upprop och mentordag för föräldrar och elever på söndag den 26 augusti. Som vanligt välkomnas alla nya internatelever till SSHL dagen innan, på lördagen den 25 augusti. Ordinarie undervisning sätter igång måndagen den 27 augusti.

Fullständig information om terminsstarten kommer att publiceras här på skolans webbsida i början av augusti.

Då konkurrensen är stor för att komma in på våra gymnasieprogram är det tyvärr inte alla som kommer in.

Farväl

Förutom att vi tar farväl av examinerade elever och önskar er alla ett härligt sommarlov är den här terminsavslutningen lite speciell då tre från vår ledning går vidare till nya utmaningar. Margret Benedikz, Eddy Johansson och Björn Swartling går vidare till nya tjänster och utmaningar. Alla på SSHL önskar dem självklart det allra bästa. Vi är mycket tacksamma för den hängivenhet och det hårda arbete dom har lagt på SSHL! Dom kommer alla att bli saknade!

En praktisk anteckning
Skolans växel och reception kommer att vara stängd den 9-29 juli.

Vi vet av erfarenhet att det kommer in en hel del internatansökningar under sommaren. Om du har tänkt att söka som internatelev, vill vi uppmana dig att i första hand skicka in ett ansökningsformulär här så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Vi har personal i jour för att hantera antagningarna som kommer in. Kontakta journummer som publiceras inom kort på kontaktsidan.

Tack för ytterligare ett härligt år

SSHL har verkligen en förtrollande miljö. Vi är en skola som ligger på en fantastisk höjd, vid en pittoresk del av sjön Mälaren och mindre än 40 minuter från centrala Stockholm. Vi som jobbar här på SSHL kan verkligen intyga hur fantastisk miljön är.

Återigen tack för ytterligare ett härligt år. Vi önskar er alla ett härligt sommarlov och vi ser fram emot att träffa er igen när ni kommer tillbaka till hösten.