Publicerat 10 december 2019

SSHL-eleverna Annie och Victor bland de bästa IB-eleverna i världen 2019

Två av våra före detta elever, Annie Wyon och Victor Oldensand, besökte oss nyligen för att ta emot Curt Nicolin-priset. Curt Nicolin-priset uppmärksammar goda studieresultat bland elever som tar studenten på IB Diploma-programmet på SSHL.

Annie och Victor kom till en av våra aulasamlingar för att ta emot diplom för de fantastiska resultat som de uppnådde vid studenten i våras. De fick båda två 43 poäng, vilket var högsta IB Diploma-poäng på SSHL förra läsåret. Det gör att de också är ibland de 2,5% elever med högst poäng i världen av alla IB Diploma-elever som tog studenten i maj 2019!

Annie och Victor tillsammans med Kerry Browning, rektor för IB-programmen på SSHL.

Annie och Victor tillsammans med Kerry Browning, rektor för IB-programmen på SSHL.

Det här är de högsta IB-poängen på SSHL sedan 2012 och det är framför allt första gången som priset för högsta poäng delas ut till mer än en elev.

Curt Nicolin-priset tilldelas IB-elever på SSHL som uppnår ett resultat på 40 poäng eller mer. Dessa elever får en prissumma på 10 000 kronor. Den elev som får högst resultat över 40 poäng tilldelas även en extra prissumma på 40 000 kronor.

Förutom Curt Nicolin-priset delas flera andra stipendier och priser ut till ett stort antal elever på SSHL varje år. Detta sker på Stipendiedagen i samband med studenten.

Annie och Victor passade också på att ge några råd till årets tredjeklassare under sitt besök på SSHL. De poängterade vikten av att varva studierna med fritidsaktiviteter och att planera sin studietid noga för att nå ett bra studieresultat.

Victor studerar nu på KTH i Stockholm och Annie läser in några gymnasiekurser för att kunna söka ingenjörsutbildning nästa år.

Vi önskar Victor och Annie ett stort lycka till i framtiden och med sina vidare studier!