Publicerat 18 december 2019

SSHL Think Tank-elever levererade sin första forskningsrapport

SSHL Think Tank nominerades nyligen till kategorin ‘Future Thinking’ vid International School Awards 2020 i London.

Den här veckan besökte våra Think Tank-elever SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) för att presentera sin forskningsrapport för SLU:s avdelning för ekologi.

I början av terminen gav SLU Think Tank-teamet uppdraget att undersöka hur de som Sveriges enda Lantbruksuniversitet kan öka antalet studenter i framtiden.

SSHL Think Tank på SLU för att presentera sin forskningsrapport.

SSHL Think Tank besöker SLU för att presentera sin forskningsrapport.

Efter två och en halv månads flitigt arbete med detta projekt har studenterna nu, helt enligt tidplan, levererat sin rapport och presenterat resultatet för SLU.

Och det blev en stor framgång! De 13 eleverna tillbringade morgonen med att presentera sin forskningsrapport för cheferna på avdelningen för ekologi, flera högre professorer samt SLU:s kommunikationschef.

Clara Hawkins, lärare på SSHL och mentor för projektet:

⎯ SLU är väldigt imponerade av marknadsrapporten, som de sa kunde jämföras med rapporter som de beställer från professionella marknadsundersökningsföretag. De var särskilt imponerade av kvaliteten på undersökningen eftersom den var väl underbyggd med källhänvisningar, referenser och citat.

Clara Hawkins berättar också att SLU har uttryckt att rapporten är mycket användbar för dem och att de vill att eleverna kommer tillbaka till universitetet för att diskutera vidare, samt etablera ett långsiktigt samarbete.

Medan teamet var i Uppsala fick de även en rundtur på SLU och de gick på en föreläsning i zoologi. Här fick eleverna arbeta med studenterna i ett artsorteringsprojekt. Alla elever fick också en riktigt fin presentpåse från SLU och kom hem inspirerade och fulla av idéer och motivation för vidare universitetsstudier och forskning.

I januari reser delar av Think Tank-teamet till London för att representera SSHL vid International School Awards 2020.

Faktaruta:
Think Tank är en grupp unga forskare på SSHL, elever med kapacitet att tänka analytiskt och kreativt, som är orädda, driftiga och flexibla.

De är elever med stor, egen drivkraft som dessutom erbjuder sina tjänster till näringslivet, vilket skapar kontakter som kan leda till PRAO och praktikplatser, ett bra CV, plats på universitet, framtida jobb och andra äventyr.

Nedan: SSHL Think Tank på SLU.