Publicerat 16 september 2020

Stephanie bland de bästa IB-eleverna i världen 2020

Vår före detta elev, Stephanie Nyberg, kom tillbaka till SSHL idag för att ta emot Curt Nicolin-priset. Utmärkelsen uppmärksammar goda studieresultat bland elever som tar studenten på IB Diploma-programmet på SSHL.

Priset brukar delas ut på en av skolans aulasamlingar, men detta år fick Stephanie ta emot sitt diplom under enklare former, utanför Alhem. Stephanies fantastiska resultat på 43 poäng var den högsta IB Diploma-poängen på SSHL förra läsåret och placerar henne även ibland de elever med högst poäng i världen av alla IB Diploma-elever som tog studenten i maj 2020.

Stephanies stora intresse är astronomi. Under sin tid på SSHL var hon en av de drivande krafterna bakom elevföreningen Stellar. Hon studerar nu fysik på Uppsala Universitet och vill gärna arbeta som forskare i framtiden. 

Vad tror du gjorde att det gick så bra med dina studier på IB Diploma-programmet? 

– Det gäller att arbeta hårt direkt från start. Och att ställa frågor när du inte förstår, ta hjälp av dina lärare direkt, säger Stephanie. De finns ju alltid där för dig! 

Stephanie Nyberg tillsammans med Kerry Browning, rektor för IB-programmen på SSHL och Adrian Feehan, IB DP koordinator och lärare i matematik.

Curt Nicolin-priset tilldelas IB-elever på SSHL som uppnår ett resultat på 40 poäng eller mer. Dessa elever får en prissumma på 10 000 kronor. Den elev som får högst resultat över 40 poäng tilldelas även en extra prissumma på 40 000 kronor.

Förutom Curt Nicolin-priset delas flera andra stipendier och priser ut till ett stort antal elever på SSHL varje år. Detta sker på Stipendiedagen i samband med studenten. 

Vi säger stort grattis och lycka till, Stephanie!