Publicerat 18 mars 2021

Vi introducerar ett nytt IB-program på SSHL

I augusti 2021 planerar vi att starta ett nytt internationellt gymnasieprogram på SSHL, IB Career-related Programme, med inriktning Business & Hospitality Management.

IB Career-related Programme är relativt nytt i Sverige och ett alternativ för dig som är intresserad av att studera och arbeta i en viss bransch. På SSHL kommer programmet att ha den spännande inriktningen Business and Hospitality Management* och vara ett alternativ och komplement till vårt befintliga program IB Diploma Programme.

Världen förändras och en multimiljard-bransch står inför en stor förändring. Är du serviceinriktad, innovativ, ambitiös, intresserad av hållbarhet? Är du inriktad på att göra karriär i en bransch som är mycket bredare än man kan tro?

Om det här stämmer in på dig kan vår nya utbildning Business and Hospitality Management vara något för dig.

Utbildningen ingår i IB:s karriärrelaterade program, som även innehåller praktik utöver det vanliga skolarbetet. Eleven får stora möjligheter att etablera viktiga kontakter inom intressanta branscher under studietiden, samtidigt som man förbereder sig för högre studier.

Business and Hospitality Management på SSHL är ett tvåårigt gymnasieprogram för elever i åldern 16-19 år som kombinerar akademiska studier med erfarenheter från branschen. Elevernas rörlighet uppmuntras genom praktik och andra arbetsplatserfarenheter, för att främja den internationella förståelsen. Under utbildningen finns möjlighet att praktisera både i Sigtuna och Stockholm, men även internationellt.

Förbereder för både anställning och högre utbildning

IB Career-related Programme är en internationell utbildning som erkänns av en rad universitet, högskolor och andra skolor över hela världen. Eleven förbereds både för anställning och för vidareutbildning inom Business and Hospitality.

I arbetet med att ta fram det nya programmet samarbetar vi bland annat med Carl Palmlund, COO för The Conscious Luxury Hotel Group och medgrundare till Royal Park Hospitality & Education Hub. Carl har lång erfarenhet i branschen:

Carl Palmlund

Carl Palmlund, COO för The Conscious Luxury Hotel Group

– Gästfrihet (Hospitality) definieras som “Det vänliga och generösa mottagandet och underhållandet av gäster, besökare eller främlingar”, men vi tycker att det är mer än så, det är en ideologi.
– Nu måste vi bygga upp en ny och medveten upplevelseindustri. När vi erbjuder meningsfulla upplevelser skapar vi minnen för livet, en ökad förståelse och en hållbar utveckling för vårt klimat. Vi ser fram emot att ta emot fler unga, medvetna och nytänkande människor i branschen!

IB CP Business & Hospitality Management på SSHL genomförs i samarbete med César Ritz Colleges, Swiss Education Group och Royal Park Hospitality & Education Hub.

* Vi planerar att starta programmet i augusti 2021, förutsatt att auktoriseringen är klar. Vi befinner oss just nu i slutfasen av IB:s ansökningsprocess.

Läs mer om programmet:

IB Career-related Programme – Business & Hospitality Management

Cesarritzcolleges.edu news article

VIE education – levererar och utvecklar huvudkursen