Publicerat 23 februari 2021

Nya alternativ för internatboende

På SSHL får du möjlighet till en gedigen akademisk kunskap. Men att vara internatelev är en helhetsupplevelse som ger så mycket mer.

Samhället och världen förändras. Vi får många frågor om ett mer flexibelt internatboende. Det är viktigt för oss att möta familjers olika behov och vi vill satsa på en utveckling och en framtid där SSHL är det självklara valet av skola. Därför erbjuder vi nu fler alternativ för vårt internatboende.

Två glada elever i SSHL:s skoluniform

Veckointernat – en skönare vardag

Med Veckointernat reser eleven hem varje helg, ett alternativ för den som har möjlighet att veckopendla till skolan, eller helt enkelt vill vara hemma mer.

Vi erbjuder Veckointernat från och med hösten 2021. Att bo på skolan från måndag till fredag kan vara ett välkommet stöd i vardagslivet, speciellt när arbete och livsåtaganden sätter press på familjens logistik kring skola och fritidsaktiviteter. Veckointernat kan också ge eleven möjlighet till extra studiestöd och en mer aktiv fritid.

  • Hos oss får du daglig läxhjälp, hemlagad mat och en varm gemenskap.

Heltidsinternat – för den äventyrlige

Studenten 2019

Från och med hösten 2020 kan du bo hos oss på heltid.

Heltidsinternat kan till exempel passa för den elev som har sin hemort och familj på för långt avstånd för att resa hem under en vanlig helg. Det kan också vara ett alternativ för dig som vill lägga allt ditt fokus på studierna, eller som är nyfiken på ett helt nytt land och en ny kultur.

  • På SSHL finns möjlighet till en inspirerande och aktiv fritid i skolans idrotts- och fritidsverksamhet.

SSHL Traditionellt internat – det bästa av två världar

En elev sitter i en vit fåtölj på elevhemmet HagaNaturligtvis kan du fortfarande även välja skolans traditionella internatboende. Ett alternativ där eleven får det allra bästa av tiden på SSHL, men också tillbringar en del helger hemma och på så sätt behåller kontakten med familj och vänner!

  • Skolan har eget bibliotek, musikstudio och många aktiva elevföreningar.

Vill du veta mer? Kom och provbo!