Publicerat 25 september 2023

Dekaden 2023 – en strålande dag med många kära återseenden 

I lördags firade vi Dekaden 2023 – en fördettingfest som lockade 260 före detta elever att besöka Sigtuna och SSHL. 

Ett stort tack till alla er som gästade oss i helgen för att återse era gamla klasskamrater, lärare och hemföräldrar!

Dagen började med samling och mingel i matsalen. Här fick alla leta upp sin namnbricka, utifrån det år man tog studenten. I programhäftet kunde man se vilka skolkamrater som var på plats. I år var elever som tog studenten 1963 och vart femte år fram till och med 2018 inbjudna.

Caroline Lindahl, ordförande i Föreningen Sigtunafördettingar, hälsade välkomna och SSHL:s nya  skolchef/VD, Sofia Kinberg, presenterade sig.

Programmet fortsatte med rundvandring på elevhemmen. Före detta internatelever fick möjlighet att besöka sina gamla “hem” där det bjöds på fikabuffé och många kära återseenden.

Därefter samlades alla för ett traditionsenligt korum på Midgårdens trappa. Här blev det gemensam sång och tal av Fredrik Svinhufvud, student från SHL 1973.

Skolans butik Utis höll öppet och många passade på att inhandla minnen från skolan och dagen. Den som var sugen kunde ta vägen förbi Café Humlan, för att få en matig macka eller ett bakverk, och sitta ned och prata en stund.

Dagen avslutades med en trerätters middag, tillagad av skolans fantastiska kök. Fördettingarna samlades klassvis vid långbord i skolans idrottshall, som tjänstgör som tillfällig  festlokal sedan branden i aulan. Det blev både sång, tal och även dans senare under kvällens gång. Elever från Musikföreningen gjorde ett fantastiskt framträdande på scenen till stort jubel.

Dekaden är en tradition med anor och ett fantastiskt sätt att upprätthålla kontakten och nätverket med de före detta skolkamraterna. Vi är så glada och tacksamma att få genomföra denna fest för våra gamla elever, tillsammans med Fördettingföreningen.

Läs mer om Fördettingföreningen

Se även fotoalbum längre ned: