Intensivkurs i svenska 13-16 år

Intensivkurs i svenska

Datum: 17-30 juli, ålder: 13-16 år

– FULLBOKAD för sommaren 2022

Välkommen till SSHL Sommarskola 2022!

För er som längtar, passa på att boka redan nu. Endast ett begränsat antal platser finns tillgängliga. Vi erbjuder sommarkurser under trygga och säkra former.

Denna intensivkurs i svenska är riktad till ungdomar i åldern 13 till 16 år med skiftande kunskaper i det svenska språket. Dina förkunskaper kan vara på nybörjarstadiet eller sådana att du vill fräscha upp din svenska för att vara bättre förberedd för vidare studier i Sverige.

Inledningsvis testas du så att vi ska kunna utforma ett anpassat program som passar dig.

Välkommen att påbörja din ansökan samt läsa mer om kursen nedan. Observera att kursen är fullbokad för 2022. 

Om kursen

Språkträningen blir intensiv. Vi ägnar oss åt litteraturstudier, grammatikövningar, talövningar och skrivträning – allt kopplat till praktiska sammanhang. Du får också lära dig om svensk historia, geografi och kultur och hur det svenska samhället fungerar, genom våra utflykter.

Vi arbetar ofta i små grupper och individuellt, men gör också mycket gemensamt. Deltagarna får givetvis också bekanta sig med Sigtuna stad och dess tusenåriga historia. Kursen har genomförts under många år och tillkom för att kontakten med hemlandet inte skall gå förlorad. Den kan också tjäna som en introduktion till att bo på internat och studera i Sverige.

Lärare

Undervisningen ges av våra egna behöriga lärare som är vana vid utlandssvenska elever och deras speciella situation. Efter genomgången kurs ges kursintyg samt en möjlighet att få ett utlåtande från lärarna om vilken nivå deltagaren befinner sig på.

Boende

Deltagarna bor på skolans elevhem. Våra hemföräldrar (personal) är ansvariga för boendet dygnet runt. De flesta elever delar rum med en annan deltagare under kursen.

Måltider

Alla måltider serveras i skolans matsal. Vid varje måltid finns det tid för avkoppling och trevligt umgänge. All mat är tillagad i skolans eget kök och med en mycket hälsomedveten grundtanke.

Läxläsning

Varje kväll, med undantag av de dagar vi är på studieresa, anordnas en timmes läxläsning. Då är det tyst och lugnt på elevhemmet och deltagarna får chansen att läsa läxor med stöd av hemföräldrarna.

Fritid

Hos oss får eleverna möjlighet till friluftsliv, sport och estetiska aktiviteter. Pedagoger från skolans fritidsavdelning finns på plats och ger möjlighet till en aktiv fritid. Vi gör också utflykter till Uppsala och Stockholm där vi besöker kända landmärken och attraktioner.

Stipendium

Stiftelsen Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom delar ut stipendier för intensivkurs i Sverige om svenskt språk och samhälle till elever som har en klar utlandssvensk anknytning. Sök stipendiet här!

Avgift och betalning

Kursavgift: 32 000 kronor
Undervisning, kost, logi och samtliga fritidsaktiviteter ingår.

Kursdatum: 17-30 juli 2022. Antalet platser är begränsat.

  • Vid anmälan betalas en anmälningsavgift om 5 000 kronor.
  • Vänligen notera att anmälan inte är giltig förrän anmälningsavgiften är betalad.
  • Slutbetalning av kursavgiften ska göras senast den 31 mars.
  • Glöm inte att ange barnets namn som referens.

Vid avbokning:

  • Hela kursavgiften återbetalas vid avbokning senast 31 maj.
  • Vid avbokning under juni månad återbetalas 50% av kursavgiften.
  • Från och med den 1 juli sker ingen återbetalning.

För mer information, mejla till: summerschool@sshl.se
Ladda ned broschyr för sommarkurser på SSHL (pdf)

Betalning från Sverige:

Bankgiro: 142-9000
Glöm inte att ange barnets namn som referens.

Betalning från utlandet:

IBAN: SE2550000000052501016629
BIC: ESSESESS
Skandinaviska Enskilda Banken AB, 106 40 Stockholm, SWEDEN
Glöm inte att ange barnets namn som referens.