Publicerat 25 november 2021

Ett känslofyllt besök

Härom veckan fick vi besök av vår alumni Marc Maasland, Stud 19. Kanske känner ni igen hans namn, då vi tidigare skrivit om Marc och hans intresse för rodd?

Marc studerar idag Hospitality management på Hotelschool The Hague Hospitality Business School i Nederländerna och gör sin praktik på Hotel Sankt Petri i Köpenhamn. Det blev ett kärt återseende med personalen som väckte många minnen, men också en inspirerande presentation för alla våra elever på IB Career-related Programme och MYP5.

Marc kom till SSHL i sällskap med Mark Hermanns, som är Account Manager på The Hague. Tillsammans gav de våra elever en god inblick i utbildningen, studentlivet och de jobbmöjligheter som öppnar sig efter examen.

De lyckades definitivt att förmedla sin passion för hospitality-branschen, som är så mycket mer än hotell och restaurang, och väcka stort intresse bland eleverna! De fick många nyfikna frågor, om bland annat antagning och behörighet, vilka inriktningar man kan välja och vilka betyg som krävs för att komma in.

Ett studieval han inte planerat

Marc gick IB Diploma Programme på SSHL och tog studenten 2019. Han bodde då på Sandvretens elevhem. Under sitt besök på skolan passade han på att äta middag och vara med på Hemserien tillsammans med sitt gamla hem.

Han känner att studierna på The Hague passar honom perfekt. Marc var först inställd på att läsa företagsekonomi i Sydafrika, men The Hague visade sig vara det alternativ som hade allt:

– Hospitality handlar verkligen inte bara om restaurang och hotellverksamhet, utan är en helhet inom business management med kundservice, ekonomi, marknadsföring, HR och så mycket mer, berättar Marc. Han fortsätter:

– Det bästa med The Hague är att man “lever” hospitality management eftersom man pluggar teori samtidigt som man driver hotell, restaurant, bar och café på universitetet.

Ett stort försprång som IB-elev

Något som Marc har blivit varse, och som han även delade med sig till eleverna, är att även om han  tyckte det var jobbigt att plugga på IB MYP och DP, så har han nu ett stort försprång på universitetet eftersom han är van vid god studieteknik, research och hårt arbete:

– Även om man inte har toppbetyg så klarar man utbildningen bra. Bara man har ett mål och följer det och är öppen för att ta in alla delar.

Vi ser fram emot att höra av Marc snart igen och följa hans spännande karriär i hospitality-branschen!

Hotelschool The Hague är ett universitet för yrkesutbildning i Nederländerna. Det grundades och finansierades 1929 av besöksnäringen. 2010 grundade Hotelschool The Hague sitt forskningscenter med universitetsstatus, där fokus vilar på tvärvetenskaplig forskning och praktiskt arbete. Universitetet är ett av de fem högst rankade skolorna i världen för Hospitality and Leisure education (QS ranking).
(Wikipedia)

Marc Maasland besöker SSHL och berättar om Hotelschool The Hague

Marc Maasland, stud -19, besöker SSHL och berättar om Hotelschool The Hague.