Publicerat 13 mars 2023

Redo för en karriär inom hospitality management

Vår första grupp med elever på IB Career-related Programme tar studenten i vår. Vi är så stolta över dem då de verkligen är pionjärer, som nu skickas ut i yrkeslivet fulla av kunskap och färdigheter, drömmar och planer.

Vi är övertygade om att de kommer att fortsätta att blomstra och göra stor skillnad på sin väg!

Ändå har resan bara börjat. Vårt engagerade team av lärare, utbildare och partners fortsätter att arbeta för att inspirera och utmana våra nuvarande och framtida studenter på IB Career-related Programme.

IB Career-related Programme students on a journey

Vår första grupp med elever på IB Career-related Programme tar studenten i vår.

Resan mot ett helt nytt innovativt och modernt utbildningsprogram började i den lilla pittoreska staden Montreux i Schweiz.

Montreux är ett centrum för högre utbildning inom hospitality. SSHL:s första möte med Swiss Education Group i Montreux i mars 2019 var ett “wow”, som visade hur kombinationen av hospitality, utbildning och internationalitet kan fungera.

Det här var vad vi ville ha på vår skola – en innovativ, modern och relevant utbildning för en spännande karriär inom hospitality-branschen. Vi ville utforma ett program för SSHL som öppnar dörrarna för både jobb och vidare studier. IB Career-related Programme, det nyaste av de fyra IB-programmen, gör detta pedagogiska tillvägagångssätt möjligt.

Vi har etablerat ett samarbete med Swiss Education Group och startat en karriärsinriktad studiekurs hos Pearson BTEC som specialiserar sig på online-kurser utvecklade i samarbete med branschexperter.

Som en av de första skolorna i Sverige erbjuder vi IB Career-related Programme i Business and Hospitality Management. Detta är inte bara en klassrumsupplevelse. Vi erbjuder en utbildningsresa med branschrelaterat lärande kombinerat med akademiska studier och arbetserfarenhet.

Detta är ett program som tar yrkesvärlden in i klassrummet och klassrummet tar ett steg in på arbetsplatsen. Experter från våra lokala samarbetspartners i branschen fungerar som en direkt länk till elevernas lärande med workshops, mentorskap, lektioner och praktik samt en studieresa till Montreux.

Längs vägen har vi utvecklat ett partnerskap med Swiss Education Group och César Ritz Colleges, vi har utökat våra partnerskap med Glion och Les Roches. Vi har även fantastiska möjligheter i vårt närsamhälle med Sigtuna Stadshotell, Sigtunastiftelsen, Sigtunahöjden, Hotell Kristina, Kämpasten, Stora Brännbo, Steningevik, Quality Hotel Arlanda XPO, Radisson Blu Arlandia and Radisson Blu Airport Terminal Hotel.

Läs mer om IB CP Business and Hospitality Management

Har du frågor? Kontakta:
Rebecka Grönstedt, Koordinator, IB CP
Kerry Browning, Biträdande rektor, IB