Publicerat 24 maj 2021

Studenten och stipendiedagen

Välkommen att se våra livesändningar och fotogalleri för både stipendiedagen 27 maj och studenternas utspring 28 maj! Scrolla ned för att se filmer och foton.

Grattis till studenten 2021!

Abiturienterna

Enligt tradition börjar “studenten” på allvar 50 dagar innan examensdagen när de elever som kandiderar för studentexamen får sina abiturientmössor och blir abiturienter. Elevhemmen och och dageleverna brukar även ha en uppvisning av något slag för att fira, varpå de tågar genom Sigtuna och besöker brunnen vid Sigtunastiftelsen där de kastar i varsin peng över axeln för att få tur inför sin studande framtid! I år skedde detta enligt schema för att undvika trängsel, ni kan se bilder från årets tillställning här.

LIVE: Stipendiedagen

På stipendiedagen hyllas och hedras abiturienterna inför deras studentexamen som de har jobbat så hårt för att komma i mål med. Vi är tacksamma för alla vänner till SSHL som gjort det möjligt för oss att ha en så stor mängd stipendier och priser att dela ut.

 

LIVE: Examensdagen (med utspring)

På examensdagen går vanligtvis abiturienterna först på examenslektioner för att redovisa sina kunskaper inför särskilt inbjudna examensvittnen. Därefter hålls Scrutinium i aulan där abiturienterna får veta om de fått godkänt av examensvittnena. De springer sedan från aulan in i Midgården. Framför Midgården står alla familjer och väntar med spänning. Därifrån sker det stora offentliga utspringet. Studentmössorna åker på först när de fått godkänt på sina examenslektioner och går från att vara abiturienter till att vara studenter, men många byter först ut sin abiturientmössa när de kommit ut på Midgårdstrappan. Grattis!

Precis som förra året så sker utspringet uppdelat i ett antal grupper. Exakt schema har skickats till studenternas vårdnadshavare.