HemserienAlla elever, oavsett om du är dag- eller internatelev, tillhör ett elevhem. Det finns 6 elevhem, 3 för flickor och 3 för pojkar. Under läsåret tävlar de olika elevhemmen i olika idrotter i den sk Hemserien. Fotboll, basket, rodd och friidrott är några av de grenar som är representerade. Varje år avslutas hemserien med en stadsstafett där nästan hela elevhemmet deltar. På matcherna brukar stämningen vara hög, och det är ett populärt inslag i vardagen på SSHL.

sshl-7

Om du är väldigt intresserad av idrott kan du även representera SSHL i våra olika skollag i nationella och internationella utbyten.

SIPSI – SSHL är medlem i SIPSI, Svenska Internat- och Privatskolors Idrottsorganisation. Övriga medlemmar är Enskilda Gymnasiet, Grennaskolan, Lundsbergs Skola samt Viktor Rydberg Gymnasium Djursholm.

NECIS – SSHL är även medlemmar i NECIS, vilket är ett europeiskt idrottsutbyte där olika skolor möter varandra. SSHL deltar bland annat inom följande idrotter: Friidrott, Fotboll, Basket, Volleyboll, Tennis och Rugby.