Publicerat 30 januari 2019

Peter Wallenberg Jr föreläste på dagens aulasamling

Peter Poker Wallenberg gästföreläser på SSHL

20190130 Peter Poker Wallenberg gästföreläser på SSHL under onsdagens aulasamling.

Idag samlades alla skolans elever i aulan för att ta del av Peter “Poker” Wallenbergs berättelse om sin resa i livet. En resa som vid 11 års ålder tog honom till Sigtuna, till dåvarande Sigtunaskolan och internatlivet för första gången. Det var då han flyttade hemifrån och han har inte bott hemma efter det.

Gemenskapen på skolan övervägde

Peter frågar eleverna i publiken om de tror att han tyckte om internatlivet som så ung. De svarar ja, och han replikerar att det stämmer!

– Självklart saknade jag min mamma och sådär. Men gemenskapen på skolan övervägde. Och den vänskap som föddes där har följt och stöttat mig genom livet, berättar han för eleverna. Skolgången har påverkat hela hans liv och de vänner som han gick i skolan med är människor  som han fortfarande tyr sig till.

Aulan fylldes snabbt un der dagens samling.

Aulan fylldes snabbt under dagens samling.

Ta ansvar för dina beslut i livet

Den unga publiken får veta att han var busig, föll för grupptryck och hade svårt att motivera sig till skolarbetet. När han började sommarjobba som 13-åring var det som smörgåsnisse, och han fastnade för hotell- och restaurangbranschen. Ett val som han hållit fast vid genom livet.

– Jag har provat många olika jobb och yrken. Men det här ville jag jobba med! Att serva människor.

Och så poängterar han för eleverna att det är viktigt att du hittar det du verkligen vill syssla med och följer dina inre önskningar. Det är då du får motivation att också lära dig mer, att studera. Men också att du måste ta ansvar för dina beslut i livet.

Under dagens besök fick även skolledningen chans att träffa Peter och utbyta några ord. SSHL ligger honom fortfarande varmt om hjärtat och som en av skolans huvudmän besöker han skolan med jämna mellanrum. Vi är glada att Peter tar sig tid att komma på besök då och då för att träffa både personal och elever!

SSHL drivs av Sigtuna Skolstiftelse med Knut och Alice Wallenbergs stiftelse som en av skolans två huvudmän. Läs om skolans historia.

Är du en f d elev och vill engagera dig på något sätt? Vår alumni-verksamhet är mycket aktiv och engagerad: Förbundet Sigtunafördettingar 

 

Peter tog även chansen att prata med skolans ledning.

Peter tog även chansen att samtala med skolans ledning.