Publicerat 18 januari 2021

Vinnare ISA 2021!

Hurra för våra fantastiska elever i Design and Technology Group! De är utsedda till vinnare i kategorin Environmental Initiative i den prestigefyllda tävlingen International School Awards 2021.

Vinnarna har just korats på prisutdelningen, som sändes live från London idag på förmiddagen.

I år var våra elever nominerade med hela två bidrag: Design and Technology Group i kategorin “Environmental Initiative”och Kenya-projektet i kategorin “Community Initiative”.

De båda nominerade elevföreningarna kännetecknas av ett brinnande engagemang, stor kreativitet och viljan att göra skillnad, både för miljö och människa.

Ett stort grattis till dessa båda elevföreningar, till både nomineringar och vinst, men framför allt för ert fantastiska engagemang och arbete på vår skola och i era föreningar!

https://www.islmagazine.com/awards

Läs mer om de många spännande projekten i Design and Technology Group

Design and Technology Group arbetar idag med ett antal projekt där tekniskt avfall används för att skapa ny och långsiktigt hållbar teknik. Gruppen har skapat en 3D-printer av skrot, byggt ett UV-rengöringssystem för covid-19 och gett nytt liv till skrotade laptops. Nu bygger de en drönare som ska hjälpa till att återskapa skog i Afrika och en prototyp för ett energisnålt och smart hus.

Kenyaprojektet är en liten välgörenhetsförening på SSHL, som drivs av elever sedan 2006 och förser barnen i den lilla byn Wagve i Kenya med utbildning. Kenyaprojektet har genomfört flera framgångsfulla projekt i det lilla samhället. Men framför allt har de, tillsammans med Stödföreningen för Mama Norah, byggt en skola som de också finansierar; The Mama Norah Education Centre.

International School Awards är en årlig skoltävling där internationella skolor från hela världen deltar med olika bidrag.

Endast 44 tävlingsbidrag blir utvalda att gå vidare till final, tre bidrag i varje kategori. Tävlingens ansvariga har uttalat sig om att bredden på bidragen är exceptionell i år, speciellt med tanke på hur tufft och utmanande år 2020 har varit för världens skolelever och lärare.

Förra året var SSHL:s unga forskare i gruppen Think Tank nominerade i kategorin “Future Thinking”, och representerade SSHL på prisutdelningen i London.

Nedan: Georgios, Matteo och Elias i Design and Technology Group är vinnare i kategorin Environmental Initiative, International School Awards 2021: