Fritiden

Visst är skolan viktig, men för att lyckas där, måste du vara lite snäll mot hjärnan och ge den annat att tänka på också. Nästan varje dag i veckan, hela läsåret runt, kan du på SSHL hitta roliga aktiviteter som ger dig inspiration och ny energi. Här finns mycket att välja på, från idrott och kreativa aktiviteter till friluftsliv och vett och etikett.
Ladda ned Fritidskatalogen 2020/21

Idrotta på ditt eget sätt.

Gillar du att jobba med kroppen, utan minsta tanke på tävling, varför inte prova aerobics, boxercise, muskelpass eller dans! Eller testa skolans gym, med löpband, vikter och olika maskiner! Tycker du att yoga mer är din stil, finns det oftast också på programmet. Liksom ridning, golf, tennis, biljard…

Möjligheter saknas inte.

sshl-volleyboll-necis-2016
Är du typen som gärna tävlar, satsa på att komma med i något av våra skollag! Vi har lag i fotboll, volleyboll, basket, rugby, simning, rodd och många andra sporter. Är du ambitiös och visar den rätta viljan, kan du få äran att representera skolan, både i Sverige och utomlands. Utbytet med internationella skolor i andra länder är stort genom NECIS. Det är en organisation som varje år arrangerar idrottsutbyten mellan skolor i norra Europa. Blir du uttagen till en NECIS-tävling, får du träffa ungdomar från hela världen och skaffa dig fina minnen och kanske kontakter för livet.

Allt finns här för dig.

På SSHL möter du professionella och engagerade fritidsledare och idrottslärare. De lär ut, inspirerar och peppar för att du ska få de rätta kunskaperna, trivas och utvecklas. I vår stora inomhushall finns plats för basket, volleyboll, innebandy, badminton och många andra sporter. I idrottshallen hittar du också en rymlig sal för dans, fäktning och olika former av motionsidrott. Vägg i vägg ligger gymmet. Alldeles utanför idrottshallen spelar eleverna streetbasket och beachvolley. Tar du ytterligare några steg ner mot Mälaren, ser du vår tennisbana, fotbollsplan, idrottsplats för friidrott och båthus. Där förvaras våra kanoter och snabba tävlingsbåtar för rodd.

Släpp loss kreativiteten!

20150321-307A3394
Musik, drama, bild, film och form – gillar du att ge uttryck för din kreativitet, finns en guldgruva av möjligheter på SSHL. Genom åren har vi lockat till oss kunniga och engagerade lärare inom alla estetiska områden. Tillsammans med eleverna har de skapat körer, orkestrar och teatergrupper som i många fall nått rent professionella höjder. Varje år sätter vi upp minst en pjäs eller musikal på skolan. Där får du lära dig att stå på scen, att agera och utveckla en hel föreställning tillsammans med andra. Efter hårt arbete, många repetitioner och premiärnervositet får du till slut njuta av publikens applåder och jubel.

Ett helt hus för talanger.

Nära infarten till skolan hittar du vårt Estetcentrum. Bakom den höga glasfasaden sjuder det av liv, från tidiga morgonen till sena kvällen. I källaren repeterar elevernas egna band. På entréplanet finns en stor sal för musik- och sångundervisning. Där har du också tillgång till en professionell ljudstudio. Innanför entrén ställer elever ut målningar, skulpturer och foton. Alldeles intill ligger Studio 1, med sin scen för drama och musik. Följ spiraltrappan upp till nästa plan. Där finns rum för dans och dramaövningar. Elevernas videoproduktioner redigeras i studion intill. Utrustningen där skulle kunna höra hemma i vilken proffsstudio som helst.

”The sky is the limit”.

I skolans bildinstitution finns allt du behöver för att utveckla dina konstnärliga talanger, både de du vet att du har och de du inte har upptäckt än. Här kan du testa nya sätt att få utlopp för din kreativitet och överraska dig själv! Jobba med collage, upptäck screentryckets möjligheter eller forma vackra ting i lergods. Prova hur det är att skapa skulpturer i metall eller experimentera i fotolabbet. Måla med milda akvarellfärger eller färgstarkt i akryl. Eller du kanske vill satsa på digitalt bildskapande? I bildinstitutionen får du hjälp av kunniga lärare att utveckla ditt konstnärliga intresse och att hitta din egen stil. Med sin erfarenhet ger lärarna dig värdefulla kunskaper och goda råd om det mesta som har med bildskapande och form att göra.

År 2011 invigdes ett nytt gym på SSHL som har blivit mycket uppskattat. Det finns även mer organiserade aktiviteter och sporter som tennis, badminton, teater, dans, fotboll och rodd. För den som önskar finns det också möjlighet att ta musiklektioner, jägarexamen eller körkort. På vintern är det populärt att åka långfärdsskridskor.

Om Sigtuna

Sigtuna är den äldsta staden i det svenska rike som sakta började växa fram i skiftet mellan vikingatiden och medeltiden. Idag har Sigtuna 7500 invånare och staden karaktäriseras av många mysiga butiker och caféer längs stadens gågata, samt en vacker natur och ett rikt friluftsliv.